Cote du Jura Rosé

Perswijn 1 - 2018: "Aardbeien en kersen, bloemen, open. Rijp en elegant, fijne zuren, bitters, krachtige en smaakvolle rosé. 14,5 Punten."

Proefschrift:“toegankelijk, fruitig, mooie zuren houden alles goed in balans, prima prijs-kwaliteitverhouding”

Verrassende rosé van pinot noir en poulsard, gemaakt volgens de saignée-methode, met veel frisheid, veel fruit en een intrigerend smakenpalet - boeiend en zelfs complex. Licht gekleurd en iets ziltig zoals een provence-rosé, maar dan lekker eigenzinnig. Heerlijk bij de barbecue - een buitenwijn die boeit. En bovendien de voordeligste Jura-wijn die er is.

Cote du Jura Rosé
Producent Benoit Mulin - La Cave de la Reine Jeanne
Herkomst Frankrijk, Jura
Jaar 2015
Druif Pinot Noir, Poulsard
Smaak Rosé
Biologisch Nee
Opvoeding rvs
Op dronk nu-2020
Prijs € 12,50
Voorraad Op voorraad

Over Benoit Mulin - La Cave de la Reine Jeanne

Benoit Mulin is de naam van de mede eigenaar van dit klein maar fijne negociant huis, dat door Bénédicte et Stéphane Tissot is opgericht in 1997. Sinds de komst van Mulin in 2009 zijn de activiteiten verder ontwikkeld - inmiddels heeft Stéphane Tissot de meeste activiteiten uitbesteed en treed actief alleen nog op als adviseur. Desalniettemin is zijn signatuur in de stijl van de wijnen overduidelijk aanwezig - ook doordat de huidige keldermeerster, Jérôme Arnoux, het vak voor een belangrijk deel leerde bij Stéphane.

Lees meer…

Wijnen