Arbois Trousseau 'Les Trias'

Perfect voorbeeld van een goede trousseau voor een zeer redelijke prijs. Liefhebbers van mooie, lichtere rode wijnen let op: want deze wijn heeft een heerlijke frambozengeur, is zeer zuiver en elegant als een goede Bourgogne. Fijne tannines en een zachte afdronk maken het af. Deze wijn is zeer prettig om jong (op het fruit) drinken, maar is ook prima (10 tot 15 jaar) op te leggen.

Perswijn ****(*) “eigenzinnig, rokerig, elegant, kersen en vanille, zacht, fijne taninne Proefschrift: “klassiek getint, rustiek, eigenzinnige stijl, veel sap en breed, ietwat ontwikkeld, veel inhoud, in de finale wat slanker”

Arbois Trousseau 'Les Trias'
Producent Domaine Daniel Dugois
Herkomst Frankrijk, Jura
Jaar 2016
Druif Trousseau
Smaak Rood, soepel en licht
Biologisch In-conversie
Opvoeding oud hout
Op dronk nu-2023+
Prijs € 14,90
Voorraad Op voorraad

Over Domaine Daniel Dugois

Het domein Daniel Dugois bezit zo’n 10 hectare wijngaarden in de omgeving van Arbois, waarvan 40% beplant met trousseau - en ze maken wijn van de meeste typische Jura-varieteiten, maar specialiseren zich in trousseau. Vooral de laatste jaren zijn ze flink vooruitgegaan en ze bieden prachtige trousseau voor een zeer redelijke prijs, Daarnaast is er een zeer opvallende rosé Cremant du Jura van 100% trousseau én een blanc de noir - even heerlijk als zeldzaam. Lees meer…

Wijnen