Arbois Poulsard 'Vieilles Vignes'

Perswijn 1 - 2018: "Kruiden, rokerig, rozenbottel, hint vluchtig. Breed en intens, eigenzinnig, smaakvol, natuurwijn, duidelijke tannine. 16 Punten."

Deze autochtone rode jura druif levert bij een gemiddelde Jura producent een zeer licht, vaak dun en schraal glas wijn op dat vaak meer op rosé lijkt dan op rode wijn. Maar in handen van een goede wijnmaker als Tissot - die de rendementen laag houdt - onder meer door zeer oude stokken, bio-dynamische werkwijze en zeer dichte beplanting, stijgt poulsard-wijn tot grote hoogten. Net als rode bourgogne wordt de wijn nooit zwaar, maar bezit prachtig fruit (rood bosfruit) en zijdezachte tannines. Zeer pure wijn, gemaakt zonder toegevoegd sulfiet tijdens de vinificatie en opvoeding - alleen een miniscule hoeveelheid bij het bottelen. Complex, boeiend, maar vooral ook ontzettend lekker, sappig en gul. Schenk maar in! 2016 is uitverkocht, 2017 is (ivm vorst) niet gemaakt.

Winnaar Proefschrift Wijnconcours - Rode Natuurwijn van het jaar 2017

Arbois Poulsard 'Vieilles Vignes'
Producent Domaine André et Mireille Tissot - Vins de Stéphane Tissot
Herkomst Frankrijk, Jura
Jaar 2016
Druif Poulsard
Smaak Rood, elegant, complex en verfijnd
Biologisch Bio-dynamisch
Opvoeding groot hout (foeders)
Op dronk nu-2023++
Prijs € 0,00
Voorraad Niet op voorraad

Over Domaine André et Mireille Tissot - Vins de Stéphane Tissot

Dit prachtige domein - niet te verwarren met andere Tissots uit de Jura - dat tegenwoordig geleid wordt door zoon Stéphane en zijn vrouw Bénédicte, behoort tot de absolute top - niet alleen van de Jura maar van heel Frankrijk, getuige de *** in de RVF gids, ******(exceptionelle) in Gault Millau en de vier BD’s in Bettane & Desseauve.

Lees meer…

Wijnen