Arbois Poulsard

Perswijn 1 - 2018: "Rokerig, aardbeien en kersen, kruiden. Elegant, mooie zuren, lichte tannine. 15 Punten."

Proefschrift: “veel kleur, karakteristieke poulsard-aroma’s, levendig, beetje aards, pikante toets in de finale, fruitig en elegant” 8- Beste poulsard in z’n prijsklasse.

Een goede, lichte rode wijn vinden, die niet dun of schraal is maar lekker fruitig en elegant, en als het kan ook lekker aards met terroirexpressie is lastig te vinden - zeker als die ook nog betaalbaar moet zijn. Maar zoek niet verder en probeer deze eigenwijze poulsard, die zich uitstekend leent om licht gekoeld te drinken. Zachte tannines, iets reductiefs en stallig - maar ondanks zijn lichte karakter boeit deze wijn enorm en biedt ie ontzettend veel plezier voor z’n geld. Echt zomer-rood!

Arbois Poulsard
Producent Benoit Mulin - La Cave de la Reine Jeanne
Herkomst Frankrijk, Jura
Jaar 2016
Druif Poulsard
Smaak Rood, soepel en licht
Biologisch Nee
Opvoeding oud hout
Op dronk nu-2022
Prijs € 18,50
Voorraad Op voorraad

Over Benoit Mulin - La Cave de la Reine Jeanne

Benoit Mulin is de naam van de mede eigenaar van dit klein maar fijne negociant huis, dat door Bénédicte et Stéphane Tissot is opgericht in 1997. Sinds de komst van Mulin in 2009 zijn de activiteiten verder ontwikkeld - inmiddels heeft Stéphane Tissot de meeste activiteiten uitbesteed en treed actief alleen nog op als adviseur. Desalniettemin is zijn signatuur in de stijl van de wijnen overduidelijk aanwezig - ook doordat de huidige keldermeerster, Jérôme Arnoux, het vak voor een belangrijk deel leerde bij Stéphane.

Lees meer…

Wijnen