Arbois Chardonnay 'Vieilles Vignes' Grain de Pierre

Perswijn 1 - 2018: "Rokerig, vanille, gele pruimen, hazelnoten. Krachtig en spannend, mooie zuren, licht gerijpt. 16 Punten."

Een geweldig voorbeeld van een complexe, spannende chardonnay met prachtige zuren (citroen en limoen, zest), lange afdronk vol mineraliteit. Dit is bepaald geen chardonnay van boterbabbelaars, zwoel rijp fruit bakken vanille, maar strakke spanning, duizelingwekkende diepte en groot bewaarpotentieel. Grote wijn met veel meer inhoud dan bijvoorbeeld de gemiddelde premier cru Chablis. Proberen maar!

Arbois Chardonnay 'Vieilles Vignes' Grain de Pierre
Producent Benoit Mulin - La Cave de la Reine Jeanne
Herkomst Frankrijk, Jura
Jaar 2013
Druif Chardonnay
Smaak Wit, rijk en complex - rijp en vol
Biologisch Nee
Opvoeding oud hout
Op dronk nu-2022+
Prijs € 20,00
Voorraad Op voorraad

Over Benoit Mulin - La Cave de la Reine Jeanne

Benoit Mulin is de naam van de mede eigenaar van dit klein maar fijne negociant huis, dat door Bénédicte et Stéphane Tissot is opgericht in 1997. Sinds de komst van Mulin in 2009 zijn de activiteiten verder ontwikkeld - inmiddels heeft Stéphane Tissot de meeste activiteiten uitbesteed en treed actief alleen nog op als adviseur. Desalniettemin is zijn signatuur in de stijl van de wijnen overduidelijk aanwezig - ook doordat de huidige keldermeerster, Jérôme Arnoux, het vak voor een belangrijk deel leerde bij Stéphane.

Lees meer…

Wijnen