Weingut Tesch

In de Nahe, een klein wijngebied tussen de Moezel en de Pfalz, worden sommige van de mooiste rieslings van Duitsland gemaakt. Dr. Martin Tesch, inmiddels ex-VDP-lid (in 2014 zelf eruit gestapt, eigenwijs als hij is) uit Langenlonsheim in de Nahe, heeft na een radicale verandering van stijl - van klassiek lieblich naar rock ‘n roll en knetterdroog - zijn klantenkring voor het grootste deel opnieuw moeten opbouwen - en niet via de meeste gebruikelijke manieren. Tesch kan je bijvoorbeeld vinden op rockfestivals en in jazzcafés. Duitse punklegendes Die Toten Hosen zijn fans, en inmiddels heeft een nieuwe generatie wijnliefhebbers de zuivere, licht verteerbare droge rieslings (waaronder de vermaarde ‘Riesling Unplugged’) ontdekt en heeft Tesch een snel groeiende schare volgelingen.

tesch2

Ook de uitstraling van Tesch is modern en fris - met strakke kleurcoderingen, een stijlvolle, eigen signatuur schroefdop - terwijl tradities niet worden vergeten, getuige het portret van een van de voorvaderen van de familie op de etiketten.

De rieslings van Tesch kenmerken zich door een uitermate frisse, verteerbare stijl: Droog, spannend maar niet moeilijk, heerlijk maar geen dertien in een dozijn-smaak.

tesch1

Land en streek

Duitsland, Nahe