Nieuwe wijnen uit de Savoie

U kent de Geluksdruif als specialist van wijnen uit de Jura. De Savoie, klein en versnipperd wijngebied ten zuiden van de Jura, wordt vaak in éen adem genoemd met de Jura - maar dat is niet terecht, want de wijnen zijn totaal anders. De voornaamste overeenkomst is dat het allebei relatief kleine wijngebieden zijn die vaak over het hoofd gezien worden.

Afgelopen jaar is de Geluksdruif voorzichtig begonnen met het importeren van Savoie-wijnen, met als eerste het domein Les Vignes de Paradis, gelegen aan de zuidkant van het Meer van Geneve: biologisch-dynamisch, spectaculair zuiver wit van Chasselas, Savagnin en Sauvignon. Aan het begin van het nieuwe jaar zijn hebben we twee prachtige Savoie producenten uit het hart van de Savoie - het dal ten zuiden van Chambery (Combe de Savoie) aan onze stal toegevoegd.

Ontdek onze wijnen van Pascal et Annick Quenard en Jean Masson!

24 December 2014

Archief

Hemelse wijn uit Zwitserland Het oudste biodynamische wijndomein van Zwitserland maakt op hoogte spectaculaire wijnen

Biodynamisch avontuur bij de monding van de Rhône Terre des Chardons maakt subtiele, haast fragile wijnen in de Costieres de Nimes

Ontdenk Vinyater - een zeldzame witte druif uit Noord-Oost Spanje. Dasca Vives maakt heerlijk frisse, eigenwijze wijnen met een uniek karakter. Biologisch-dynamisch en zeer verteerbaar

Nieuw! Prachtige, betaalbare terroirwijnen tussen Rhône en Bourgogne van de familie Decrenisse Rondom de stand Lyon ligt een vrij onbekend wijngebied, de Coteaux du Lyonnais.

Nieuw! Wijn uit de Cote Roannaise Karaktervol en opvallend wit en rood, biologisch, smaakvol en goed geprijsd.

Wijnen van Jean Macle nu verkrijgbaar bij De Geluksdruif Na Stéphane Tissot en Jacques Puffeney is worden de wijnen van het derde driesterren-domein (Revue de Vin de France) Jean Macle nu ook door de Geluksdruif geimporteerd.

Eindelijk! Champagne van De Geluksdruif! Nog net op tijd voor de feestdagen presenteert De Geluksdruif eindelijk een eigen import Champagne die -zoals gebruikelijk bij Geluksdruif-wijnen- even eigenwijs als lekker is!

Nieuw - wijn uit Corsica! Ontdek de spannende wijnen van dit prachtige eiland

Nieuw in het assortiment: Loire! Twee zeer fijne wijnmakers uit de Loire toegevoegd aan ons assortiment

Nieuwe wijnen uit de Savoie Ontdek de spannende witte wijnen (en frisse rode) wijnen uit de Savoie