Nieuw - energieke natuurwijn uit Taragona van Succés Vinicola

Succés (in het Catalaans betekent het naast 'zeer geslaagd' ook 'gebeurtenis') is een jong bedrijf in de buurt van Taragona, Catalunya, Spanje. Albert Canela en Mariona Vendrell begonnen dit bedrijf op jonge leeftijd in 2011.

Traditioneel wordt in dit gebied vooral goedkope Cava gemaakt. Albert en Mariona pakken het vanaf het begin helemaal anders aan: de lokale lichtrode Trepat-druif, die vroeger uitsluitend voor rosé Cava werd gebruikt (te licht bevonden voor traditioneel getypeerd Spaans: vol rood met flin hout) blijkt zeer geschikt om ánders rood te maken - namelijk licht, frivool en vol drinkplezier: Trepat doet soms denken aan Poulsard uit de Jura of Schiava uit Noord-Italie. De witte wijn is gemaakt van 100% Parellada, bekend als Cava-druif - maar een monocepage stil wit van deze druif is zeldzaam. Succés maakt er voorbeeldig glas van, fris en energiek, maar ook extra karaktervol doordat een deel van de wijn wat schilcontact krijgt.

Geinspireerd door de Vin Nature beweging gaan ze voor een pure aanpak, biologisch en minimaal sulfiet - en vrolijke, sprekende labels.

Succes2

19 March 2021

Archief

Nieuw - energieke natuurwijn uit Taragona van Succés Vinicola Fris, vrolijk en karaktervol rood en wit zoals je het niet vaak uit Spanje krijgt

Winterbox Speciaal voor het seizoen heeft de Geluksdruif een mooie box van 6 verschillende wijnen samengesteld, met een warm, vol karakter.

De Geluksdruif opent de deuren vlak voor de feestdagen! Kom langs - of, we brengen t nog langs!

Luxe Feestbox - Gemengde Topdoos Met Louter Grote Wijnen Bestel grootse wijnen voor de feestdagen, die het op elk moment goed doen

NIEUWE HERFST ACTIEBOX! 🍷 Bestel nu de vernieuwde Herfsteditie Actieboc van € 196,65 voor € 159,50 incl verzending 🎁

Klassiek of Modern? Allebei lekker. Kies nu de CLASSIC BOX of de OUT-OF-THE-BOX Kies bekend of onbekend - altijd lekker en zeer voordelig!

Bestel nu de vermaarde SPRINGBOX - grootse voorjaarswijnen! Een zeer smaakvolle verzameling van buitencategorie lentewijnen - van € 110,95 voor € 93 inclusief verzenden!

Hemelse wijn uit Zwitserland Het oudste biodynamische wijndomein van Zwitserland maakt op hoogte spectaculaire wijnen

Ontdenk Vinyater - een zeldzame witte druif uit Noord-Oost Spanje. Dasca Vives maakt heerlijk frisse, eigenwijze wijnen met een uniek karakter. Biologisch-dynamisch en zeer verteerbaar

Nieuw! Prachtige, betaalbare terroirwijnen tussen Rhône en Bourgogne van de familie Decrenisse Rondom de stand Lyon ligt een vrij onbekend wijngebied, de Coteaux du Lyonnais.

Nieuw! Wijn uit de Cote Roannaise Karaktervol en opvallend wit en rood, biologisch, smaakvol en goed geprijsd.

Wijnen van Jean Macle nu verkrijgbaar bij De Geluksdruif Na Stéphane Tissot en Jacques Puffeney is worden de wijnen van het derde driesterren-domein (Revue de Vin de France) Jean Macle nu ook door de Geluksdruif geimporteerd.

Eindelijk! Champagne van De Geluksdruif! Nog net op tijd voor de feestdagen presenteert De Geluksdruif eindelijk een eigen import Champagne die -zoals gebruikelijk bij Geluksdruif-wijnen- even eigenwijs als lekker is!

Nieuw - wijn uit Corsica! Ontdek de spannende wijnen van dit prachtige eiland

Nieuw in het assortiment: Loire! Twee zeer fijne wijnmakers uit de Loire toegevoegd aan ons assortiment

Nieuwe wijnen uit de Savoie Ontdek de spannende witte wijnen (en frisse rode) wijnen uit de Savoie